Jobspot - scheepstechnicus hoofdscheepstechnicus


scheepstechnicus aan het werk

Als scheepstechnicus (tweede werktuigkundige) of hoofdscheepstechnicus (eerste werktuigkundige) werk je aan boord van de grote varende eenheden van VLOOT dab te Oostende. Binnenkort zullen ook op de nieuwe SWATH-schepen scheepstechnici tewerkgesteld worden.

Je staat er in voor de planning, de organisatie, de uitvoering, de goede werking en de opvolging van het onderhoud en de herstellingen van de mechanische, elektrische, hydraulische en pneumatische inrichtingen aan boord van een vaartuig, teneinde te allen tijde de veiligheid en de goede werking van het vaartuig te verzekeren.

Je wordt tewerkgesteld in een beurtrolsysteem dat kan variëren volgens het vaartuig waarop je ingescheept bent (dagdienst of continudienst).

Hoe word je scheepstechnicus?

Je beschikt over een STCW’95-vaarbevoegdheidsbewijs III/1 near coastal of hoger en een ervaring van minstens twee jaar in een nautische werkomgeving. Je kunt als contractueel personeelslid aangeworven worden door te solliciteren via de website van VLOOT. Om statutair personeelslid te worden dien je ook te slagen in een wervingsexamen bij selor.

Hoe word je hoofdscheepstechnicus?

Je beschikt over een STCW’95-vaarbevoegdheidsbewijs III-2 near coastal of een STCW-vaarbevoegdheidsbewijs III/3 en een ervaring van minstens twee jaar in een nautische werkomgeving. Je kunt als contractueel personeelslid aangeworven worden door te solliciteren via de website van VLOOT. Om statutair personeelslid te worden dien je ook te slagen in een wervingsexamen bij selor. Ook kun je als scheepstechnicus doorgroeien naar hoofdscheepstechnicus.

Solliciteren kan via de website van VLOOT • Getijtafels • Jaarboek MDK 2016


  Jaarboek MDK 2016

  Jaarboek MDK 2016 (PDF)
  Dit jaarboek biedt een overzicht van de activiteiten van MDK in 2016
 • MDK-Actueel


  MDK-Actueel 43

  MDK-Actueel 43 - oktober 2017 (PDF 649 Kb)
  Vlaamse Havendag, Planningstool binnenvaart Terneuzen, Samenwerking meetinstrumenten, Masterplan Kustveiligheid, Hydrowinkel, Blauwe Loper

 • Kaart MDK


  Kaart MDK
  Ontdek de verschillende locaties van MDK in Vlaanderen.
 • Kustweerbericht


  De Panne tot Oostende
  temperatuur1 °C

  wind eerst WNW, later OZO eerst 5, later 6 Bft.

  Oostende tot Knokke-Heist
  temperatuur1 °C

  wind eerst WNW, later OZO eerst 5, later 6 Bft.

  Bron: www.kustweerbericht.be