CRUISESEIZOEN


In 2011 kwamen er heel wat cruiseschepen naar de Vlaamse havens

Antwerpen

AIDA CRUISES in AntwerpenIn 2011 kwamen 30 cruiseschepen op bezoek in Antwerpen en verbleven er 35 dagen. Ze brachten 39.175 passagiers naar de sinjorenstad. AIDA CRUISES heeft de haven 14 keer aangelopen , m/v MARCO POLO 6 maal. Antwerpen mocht ook de cruiseliner THE WORLD verwelkomen.

Zeebrugge en Oostende

cruisesschip Le Diamant in OostendeHet cruiseseizoen werd ingeleid door de MS VENTURA van de rederij P&O. Men ontving in Zeebrugge 77 cruiseschepen en in Oostende 15 met ongeveer 235000 passagiers. De kusthavens zijn hiermee veruit de koploper van de Vlaamse havens.

Sinds 2009 werken de haven Oostende en Zeebrugge nauw samen om het cruisetoerisme in beide havens te promoten onder de noemer 'Belgian Coast Cruise Project'. Jaar na jaar stijgt het aantal cruiseschepen die de kusthavens op hun vaarschema zetten.

Op 29 juni 2011 bezocht het cruiseschip LE DIAMANT de haven van Oostende.

Op 17 augustus verwelkomde de haven van Oostende het passagierschip THE WORLD. Voor de haven van Oostende was het een primeur want het was de eerste maal dat een dergelijk groot schip in Oostende toekwam. (loa: 196m/b: 34m/dpg:7m) Deze aanloop werd al een jaar voorbereid.